Društvo

"Banja Vrućica": Studenti u hotelu imaju ljekarski nadzor, osjećaju se dobro

"Banja Vrućica": Studenti u hotelu imaju ljekarski nadzor, osjećaju se dobro
Foto: Srna | "Banja Vrućica": Studenti u hotelu imaju ljekarski nadzor, osjećaju se dobro
Srna

TESLIĆ - Načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije Milan Novitović izjavio je da su četiri studenta iz Bijeljine i po jedan iz Gacka i Srebrenice, koji su smješteni u karantin hotela "Posavina" u Banji Vrućici nakon povratka iz Njemačke, dobrog stanja i da borave u dobrim uslovima.

Novitović je, nakon što je obišao karantin, objasnio da je riječ o studentima koji redovno pohađaju fakultete u Istočnom Novom Sarajevu i Bijeljini, a u okviru studentske razmjene bili su u Njemačkoj.

On je istakao da je sve troškove smještaja studenata tokom 14 dana preuzeo direktor Zdravstveno-turističko centra "Banja Vrućica" Dragan Bogdanić, iako su iz Republičkog štaba za vanredne situacije insistirali da oni plate.

"Zahvaljujući razumijevanju Bogdanića, angažovanju predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, studenti su mimo standardne procedure smješteni u ovaj objekat", izjavio je Novitović.

Novitović je rekao novinarima da su ovi studenti bili dio grupe od 69 studenata koji su se vratili iz Njemačke i da su na graničnom prelazu Gradiška ušli u Republiku Srpsku, gdje su proveli 24 časa u graničnom karantinu.

On je naveo da je po dolasku u BiH šest studenata iz Srpske premješteno u hotel "Posavina" u Zdravstveno turistički centar "Banja Vrućica" kod Teslića, a 62 studenta iz Federacije BiH su prebačena u hotel "Tuzla" u tom gradu.

Direktor Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" Dragan Bogdanić je istakao da je bez ustezanja prihvatio studente u hotel "Posavina", u kojem je trenutno smješteno još 70 lica.

"Razmišljao sam da su im ovdje najbolji uslovi i ja im želim ugodan boravak", izjavio je Bogdanić, te dodao kako je tokom razgovora stekao utisak da im boravak ne pada teško jer je riječ o mladim i obrazovanim licima svjesnim trenutne situacije.

Bogdanić je istakao da smještaj, podrška i ishrana korisnika karantina ide na račun "Banje Vrućice". Prema njegovim riječima, postoji načelan dogovor da Opštinska uprava Teslića naknadno na sebe preuzme dio troškova za ishranu, dok zdravstveni pregled i nadzor pruža lokalni Dom zdravlja.

Direktor Doma zdravlja "Sveti Sava" Srđan Danilović kaže da su svi studenti dobrog zdravstvenog stanja, pregledao ih je doktor i pod stalnim su zdravstvenim nadzorom, kao i ostalih 70 korisnika karantina.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije