Društvo

"Banja Vrućica" poučnim video-klipovima pomaže građanima u izolaciji

"Banja Vrućica" poučnim video-klipovima pomaže građanima u izolaciji
Foto: Velibor Tripić | "Banja Vrućica" poučnim video-klipovima pomaže građanima u izolaciji

TESLIĆ - Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" iz Teslića priključio se društveno odgovornoj akciji "Ostani kod kuće" zbog virusa korona i formiraće YouTube kanal sa video-klipovima iz pet različitih segmenata koje će od četvrtka puštati svaki dan bar po jedan.

U ovim video-klipovima će motivisati ljude da ostanu kod kuće i sačuvaju svoje i zdravlje svojih najmilijih.

Aleksandar Radošević, izvršni direktor za operacije, marketing i prodaju u ZTC "Banja Vrućica", rekao je da na ovaj način žele svim stanovnicima da pruže poučan, zabavan i zanimljiv sadržaj kako bi vrijeme provedeno u zatvorenom prostoru iskoristili na najbolji način.

"Formiraćemo pet video-klipova koje ćemo objavljivati svakodnevno. Apelujemo na sve ljude da ostanu kod svojih kuća, da se strpe, kako bismo što prije nastavili sa životom na koji smo navikli", istakao je Radošević.

Kako je naveo, prvi klip će biti "Ostanite zdravi", u kojem će ljekari i specijalisti iz ZTC "Banja Vrućica" davati savjete kako da sačuvate svoje zdravlje u vrijeme ograničenog kretanja.

Drugi će biti "Vježbaj kod kuće", u kojem će momci koji su zaduženi za sport i rekreaciju u ZTC "Banja Vrućica" davati savjete kako da radite vježbe i održavate formu u ovoj situaciji.

Treći će biti "Mala škola kulinarstva", u kojem će kuvar u ovoj ustanovi davati kulinarske savjete koji će biti prilagođeni ovoj situaciji.

Četvrti je "A sad malo uživanja", gdje će wellness terapeuti davati savjete kako da u svom domu napravite mali wellness, i posljednji "Božine kućne majstorije", gdje će glavni majstor u  ZTC "Banja Vrućica" dati konrektne savjete za sitne popravke u kući.

"Do kraja ove sedmice će biti treći put u istoriji kako nećemo imati nijednog gosta, a prvi i drugi put se desilo u posljednja dva rata, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije. Produžili smo ugovore za 15 radnika kojima je ugovor isticao krajem marta, kako bismo im obezbijedili egzistenciju u ovim teškim vremenima", kazao je Radošević.

Milan Živković, radnik za sport i rekreaciju u ZTC "Banja Vrućica", istakao je da je zajedno sa kolegama napravio program kako bi omogućili održavanje forme i vježbanje u ovoj situaciji.

"Pripremili smo vježbe oblikovanja, vježbe za grudi, leđa i noge. Važno je da ostanemo u formi zbog dužeg perioda koji provodimo u kući", naglasio je Živković.

Nenad Bosić, kuvar u ovoj ustanovi, zajedno sa ostalim kuvarima osmislio je nekoliko jela koja se jednostavo prave, a kako bi svima olakšao situaciju u kojoj su se našli zbog virusa korona.

"To će biti jela koja ćemo praviti od namirnica koje većina ljudi ima u kućama. Potrudićemo se da ona budu jeftina i pristupačna svima", dodao je Bosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije