Društvo

Bolnica "Sveti apostol Luka" u Doboju dobila dva moderna aparata

Bolnica "Sveti apostol Luka" u Doboju dobila dva moderna aparata
Foto: N.N. | Bolnica "Sveti apostol Luka" u Doboju dobila dva moderna aparata

DOBOJ - Dijagnostika sumnjivih i pacijenata pozitivnih na virus korona od četvrtka će u Bolnici "Sveti apostol Luka" biti olakšana jer su u ovu zdravstvenu ustanovu stigla dva aparata, digitalni mobilni rendgen-aparat i mobilni ultrazvučni aparat, donacija Vlade RS i Instituta za javno zdravlje RS.

"To je važno zato što se ti pacijenti neće kretati po krugu bolnice, neće se kretati po Službi radiologije i samim tim ćemo svesti mogućnost prenosa infekcije na najmanju moguću mjeru. Radi se o digitalnim aparatima koji će biti iskoristivi i nakon ove situacije, što je veoma važno. Kvalitet slike na digitalnim aparatima je neuporedivo bolji u odnosu na postojeće analogne aparate i na analogne aparate sa naknadnom digitalizacijom slike", kazao je Obrad Jović, načelnik Službe radiologije.

Dobojska bolnica raspolaže aparatima koji su analogni, te im je, kažu, ova donacija veoma značajna.

"Digitalni prenosni RTG aparat je prvi digitalni aparat koji imamo u bolnici. To nam je značajno zato što ćemo odmah po snimanju dobijati snimak", rekao je Mladen Gajić, direktor ove bolnice.

On je dodao da se broj sumnjivih pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi povećao sa četiri na pet, a da je pozitivnih na virus korona i dalje četvoro, svi s područja opštine Teslić.

Osim ove donacije, dobojska bolnica dobila je i 2000 ffp2 maski, koje su nabavljene sredstvima koja su prikupljena na jedinstveni račun koji je otvorio grad, a novac su uplaćivali i privrednici i građani.

"Što se tiče epidemiološke situacije u gradu Doboju, ona je i dalje stabilna. Imamo 228 lica koja su pod ljekarskim nadzorom, 1.216 ljudi koji su izašli iz nadzora, nemamo pozitivnih pacijenata i to je ono što je dobro. Molim sve sugrađane da se strpe i u ove praznične dane", poručio je gradonačelnik Boris Jerinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije