Društvo

Ćejvanovićima potrebna pomoć za obnovu izgorjele kuće

Ćejvanovićima potrebna pomoć za obnovu izgorjele kuće
Foto: N.N. | Ćejvanovićima potrebna pomoć za obnovu izgorjele kuće

BIHAĆ - Šestočlana porodica Ćejvanović iz naselja Papari, nadomak Bihaća, ostala je prije nekoliko dana bez krova nad glavom nakon što im je u požaru porodična kuća u značajnoj mjeri oštećena, zbog čega je pokrenuta humanitarna akcija.

Vlasnik kuće Muharem Ćejvanović ističe kako je do požara došlo usljed neispravnih elektroinstalacija, zbog čega se zapalio krov objekta, a vatra se potom proširila na ostatak kuće.

Prilikom gašenja vatrogasci su upotrijebili velike količine vode, koja je prodrla u niže spratove objekta, pa je boravak u samoj kući nemoguć u trenutnim uslovima.

U njoj žive Muharemov otac, supruga, sin, kćerka i snaha, te samo pukom srećom niko od njih nije povrijeđen tokom požara. Ova porodica preživljava od skromnih primanja te nikako nisu u stanju da vlastitim sredstvima obnove ono što je vatra uništila, zbog čega su im u pomoć pritekli dobri ljudi.

Organizator humanitarne akcije je Organizacija Pomozi.ba, a procijenjeno je kako je neophodno nabaviti građevinski materijal u vrijednosti od oko 20.000 maraka, dok su se za njegovu ugradnju i rad na rekonstrukciji kuće dobrovoljno ponudili prijatelji porodice, komšije i drugi mještani.

Također, svi koji žele da finansijski pomognu porodici u nevolji mogu to učiniti pozivom na broj telefona 17012, a žiro računi za uplatu novca mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici pomenute humanitarne organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije