Društvo

Čerkez: Mnogima će ovo zaista biti "crni petak"

Čerkez: Mnogima će ovo zaista biti "crni petak"
Foto: Fena/Arhiva | Čerkez: Mnogima će ovo zaista biti "crni petak"

Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, kritikovao je gužve do kojih je danas došlo u tržnim centrima, tokom održavanja "Crnog petka".

"To se ne komentariše, to se sankcioniše. Postoje kantonalni krizni štabovi, i oni koji vrše nadzor, i od njih se očekuje da rade svoj posao. Također, i poslodavci trebaju da budu solidarni sa svim ljudima koji se bore sa koronavirusom", rekao je Čerkez, prenosi "Avaz".

Kako je istakao, "ne možete na jednoj strani imati restrikcije i zatezanje mjera, a na drugoj one koji se iz ličnih razloga ponašaju neodgovorno i dovode tim svojim ponašanjem ljude u opasnost".

"Mi smo izdali naredbe koje trebaju da se poštuju a današnjim danom one su prekršene. Žao mi je zbog mnogih kojima će ovo stvarno biti 'crni petak'", zaključio je Čerkez.  

Podsjetimo, zbog takozvanog "Crnog petka" (Black Friday) odnosno šoping groznice koja danas nije zaobišla ni BiH, tržni centri i robne kuće su pune. Zbog toga je opravdan strah od širenja zaraze jer se socijalna distanca ne poštuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije