Društvo

Četiri medicinske sestre i jedan doktor UKC-a RS zaraženi virusom korona

Četiri medicinske sestre i jedan doktor UKC-a RS zaraženi virusom korona
Foto: Pixabay | Četiri medicinske sestre i jedan doktor UKC-a RS zaraženi virusom korona

BANJALUKA - U posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 627 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod još 53 osobe u Republici Srpskoj.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS virus korona potvrđen je kod četiri medicinske sestre i jednog doktora medicine u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Napominju da su testirana još 73 radnika Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i ovi nalazi su negativni. U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 časa testirano je i još 59 zdravstvenih radnika čiji nalazi su negativni.

Takođe, testirano je ukupno 19 osoba koje borave i rade u domovima za starija lica, a novi virus korona potvrđen je kod tri zaposlenika jednog doma za starija lica u Derventi i kod jedne korisnice doma za starija lica u Banjaluci.

Testirana su i 22 republička inspektora čiji su nalazi negativni. Testirano je ukupno 69 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju i ti nalazi su takođe negativni.

U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) izvršeno ukupno 13.026 testiranja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije