Društvo

Cijeli život radio kao građevinski radnik, danas moli za pomoć

Cijeli život radio kao građevinski radnik, danas moli za pomoć
Foto: N.N. | Cijeli život radio kao građevinski radnik, danas moli za pomoć

SANSKI MOST - Veliki je broj građana Bosne i Hercegovine koji danas žive teško i u stanju socijalne neimaštine, a jedan od takvih je i Faruk Alagić (67), koji stanuje u staroj i dotrajaloj kući u samom centru Sanskog Mosta.

Živi samotnjačkim životom, bez stalnih izvora prihoda, a jedino primanje koje dobija je neredovna jednokratna socijalna pomoć koja je nedovoljna za iole pristojan život. Alagić kaže kako je imao teško djetinjstvo i da je još kao golobradi dječak otišao u Hrvatsku, gdje je dugo godina u Puli radio kao građevinski radnik. Međutim, najveći dio radnog staža nije mu uplaćen, pa je ostao bez penzije u 67. godini života, a s obzirom na to da je obolio i više nije u stanju raditi, odlučio je prije četiri godine vratiti se u rodni Sanski Most. U Hrvatskoj nije stekao nikakvu imovinu, a kaže kako danas živi kao socijalni slučaj ostavljen od svih i prepušten životnoj sudbini.

"Djecu nisam stekao, a dugo godina živio sam u vanbračnoj zajednici s jednom ženom i njenom djecom. Razišli smo se i bio sam primoran vratiti se, sada sam obolio, imam probleme s kičmom i nisam u stanju obavljati teže fizičke poslove", kaže Alagić.

Dodaje kako kuća u kojoj sada boravi ima loš krov pa prokišnjava, neuslovan sanitarni čvor, a on sam živi prilično neurednim životom. Dodaje kako je primoran da na ovakav način zatraži bilo kakvu pomoć, a dobro bi mu došla novčana ili pomoć u građevinskom materijalu kako bi mogao da obnovi kuću. Svi koji žele da pomognu ovome čovjeku da u poznim godinama ima pristojnije uslove za život mogu ga kontaktirati na broj telefona: 061 523 083.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije