Društvo

Cvijanović: Vlada će pomoći u sanaciji štete i u domaćinstvima i u poljoprivredi

Cvijanović: Vlada će pomoći u sanaciji štete i u domaćinstvima i u poljoprivredi
Foto: Srna | Cvijanović: Vlada će pomoći u sanaciji štete i u domaćinstvima i u poljoprivredi

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je u stalnom kontaktu sa načelnicima opština koje su zadesile poplave i najavila da će i ovaj put Vlada učiniti sve što je u njenoj moći kako bi bile sanirane štete i u domaćinstvima i u poljoprivredi.

"U stalnom sam kontaktu sa načelnicima opština koje su zadesile poplave, neka područja sam obišla i pratim dešavanja na terenu. Važno je da građani znaju da nije izostala pravovremena reakcija iz Vlade i da će i ovaj put Vlada učiniti ono što je u njenoj moći kako bi se štete sanirale i u domaćinstvima i u poljoprivredi", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je Vlada danas na sjednici razmatrala Informaciju o stanju u poplavljenim područjima.

"Zadužili smo Republičku direkciju za obnovu i izgradnju da zajedno sa jedinicama lokalne samouprave načini procjenu štete kako bi se pomoglo u sanaciji objekata koji su poplavljeni. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će, takođe, uz pomoć jedinica lokalne samouprave napraviti procjenu štete i planiramo pomoć i poljoprivrednicima", naglasila je predsjednik Vlade Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da će Ministarstvo uprave i lokalne samouprave od opština pribaviti operativne troškove nastale tokom ovih poplava koje će Vlada uplatiti.

Ona je dodala da se, prema najnovijim informacijama, očekuje stagnacija vodostaja rijeke Save i da neće biti dodatnih plavljenja, a Sana i Una su u vodostajima koji nisu alarmantni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije