Društvo

"Dan inkluzivnog sporta" sutra na "Apeironu"

"Dan inkluzivnog sporta" sutra na "Apeironu"
Foto: N.N. | "Dan inkluzivnog sporta" sutra na "Apeironu"
Marija Gajić

BANJALUKA - Na Panevropskom univerzitetu "Apeiron" danas će u periodu od osam do 11.40 biti održana sportska manifestacija "Dan inkluzivnog sporta".

"U okviru ove manifestacije biće organizovana inkluzivna takmičenja u košarci 3x3, malom nogometu 5:5, stonom tenisu, program mladih sportaša za djecu od dvije do sedam godina, kao i antropometrijska mjerenja i testiranja motoričkih sposobnosti sportista sa i bez invaliditeta", rekla je Kada Delić-Selimović, izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH.

Delićeva je istakla da je fokus Strategije Specijalne olimpijade Evrope/Evroazije za period 2016-2020. godine usmjeren na inkluzivne sportske aktivnosti djece i osoba sa i bez invaliditeta.

"Specijalna olimpijada BiH je za sprovođenje inkluzivnih sportskih aktivnosti u prethodnom periodu od strane UNICEF-a prošle godine dobila veliko priznanje 'Šampioni inkluzije', kojem su svakako doprinijele aktivnosti svih naših članova", rekli su u Specijalnoj olimpijadi BiH.

Tehnički organizator ovog jednodnevnog takmičenja je Panevropski univerzitet "Apeioron", odnosno Fakultet sportskih nauka.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije