Društvo

"Dan inkluzivnog sporta" sutra na "Apeironu"

"Dan inkluzivnog sporta" sutra na "Apeironu"
Foto: N.N. | "Dan inkluzivnog sporta" sutra na "Apeironu"

BANJALUKA - Na Panevropskom univerzitetu "Apeiron" danas će u periodu od osam do 11.40 biti održana sportska manifestacija "Dan inkluzivnog sporta".

"U okviru ove manifestacije biće organizovana inkluzivna takmičenja u košarci 3x3, malom nogometu 5:5, stonom tenisu, program mladih sportaša za djecu od dvije do sedam godina, kao i antropometrijska mjerenja i testiranja motoričkih sposobnosti sportista sa i bez invaliditeta", rekla je Kada Delić-Selimović, izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH.

Delićeva je istakla da je fokus Strategije Specijalne olimpijade Evrope/Evroazije za period 2016-2020. godine usmjeren na inkluzivne sportske aktivnosti djece i osoba sa i bez invaliditeta.

"Specijalna olimpijada BiH je za sprovođenje inkluzivnih sportskih aktivnosti u prethodnom periodu od strane UNICEF-a prošle godine dobila veliko priznanje 'Šampioni inkluzije', kojem su svakako doprinijele aktivnosti svih naših članova", rekli su u Specijalnoj olimpijadi BiH.

Tehnički organizator ovog jednodnevnog takmičenja je Panevropski univerzitet "Apeioron", odnosno Fakultet sportskih nauka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije