Društvo

Dezinfikovana 82 poplavljena objekta

Dezinfikovana 82 poplavljena objekta
Foto: fucz.gov.ba | Dezinfikovana 82 poplavljena objekta

SARAJEVO - Timovi Federalne uprave civilne zaštite izvršili su dezinfekciju 82 poplavljena objekta na području Kladnja i Živinica, saopšteno je danas iz ove uprave.

U saopštenju se precizira da su timovi, zbog poplava na području Tuzlanskog kantona, po zahtjevu Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzle angažovani na ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata u naseljima na području Kladnja i Živinica, te da su danas izvršili njihovu dezinfekciju.

Dezinfikovana su 32 privatna objekta koji su bili poplavljeni u naseljima Kotornica, Stari Đurđevik, Nukići, Brod, Maline i Dubrave na području Živinica, a 50 objekata u Novom Naselju-Stupari, Stupari-Centar i Čitluk u opštini Kladanj.

Izvršena je i dezinfekcija 2.000 metara kvadratnih u Centru namještaja "Malagić" u Živinicama.

Federalna uprava civilne zaštite obezbijedila je i 80 isušivača vlage koji su prethodnih dana podijeljeni stanovništvu na području Kladnja i Živinica kako bi poplavljeni objekti što prije bili sanirani i stavljeni u funkciju.

Uprava civilne zaštite je obezbijedila i 100 litara dezinfekcionog sredstva i leđne prskalice kojima je izvršena dezinfekcija objekata. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije