Društvo

Đaci Tehničke škole Doboj u misiji za Zorana Jugovića

Đaci Tehničke škole Doboj u misiji za Zorana Jugovića
Foto: Sanja Čakarević | Đaci Tehničke škole Doboj u misiji za Zorana Jugovića

DOBOJ - Prostor Tehničke škole u Doboju pretvorio se danas u svojevrsnu slastičarnicu u kojoj su đaci i zaposleni ove obrazovne ustanove mogli da kupe razne slastice, a prikupljeni novac namijenjen je za liječenje bivšeg učenika Zorana Jugovića (27).

Na stolovima su se mogle naći krofne, palačinke, vafli, kiflice, mafini, brauni.

"U ovoj akciji svi smo imali isti zadatak, da svako napravi poneki slatkiš. Ja sam pravila krofnice i palačinke. Recepti su mnogo jednostavni, za krofnice isto kao i za bakin kolač, za palačinke svi znaju recept. Imam dvije starije sestre, tako da smo se nas tri organizovale i zajedno to napravile", priča Milica Sarafijanović.

"Ja sam pripremila palačinke, nije bilo teško. Volim da ih jedem, a i pravim ih često, to mi je bilo lijepo i lagano... Najviše se kupuju palačinke, bakin kolač i kiflice", otkrila je Anđela Žigić.

Obilježavanje svjetskog dana poznatog slatkog krem namaza bez kojeg se ne mogu zamisliti palačinke đaci su iskoristili kako bi organizovali humanitarnu akciju.

"Savjet učenika naše škole je došao na ovu ideju. Ovo je humanitarnog karaktera, nema cijene, svaka marka, svaki fening je dobrodošao", izjavio je Dragan Dostanić, direktor Tehničke škole.

"Naša škola ima 17 odjeljenja, tako da je 17 članova Savjeta učenika organizovalo sve ovo, a, naravno, priključili su se i ostali učenici. Još po dva, tri učenika iz svakog razreda", navela je Svjetlana Hadžić, nastavnica engleskog jezika u školi.

U uspjeh akcije đaci ne sumnjaju.

"Prikupićemo sigurno nešto, lijepo je, mislim da trebamo češće organizovati ovakve humanitarne akcije", smatra Borislav Marković.

"Drago mi je što još ima ovakvih akcija i da se prikupi novac za liječenje Zorana Jugovića, da mu pomognemo. Ovo nama nije ništa, ali njemu puno znači. Lično ga ne poznajem, ali rekli su da je išao ovdje u školu", rekla je Dalila Ostojić.

Zoran Jugović (27) doživio je u novembru 2016. tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio povrede glave zbog kojih je pet mjeseci bio u komi.

Nekadašnjeg đaka prisjetio se njegov razredni starješina Zlatko Đurić, nastavnik građevinske grupe predmeta.

"Bio je vrlo dobar učenik, jedno fino, vaspitano dijete. Sticajem okolnosti imao je taj nesretni saobraćajni udes, imao je teške povrede, čak je bio u komi. Eto, uspio je da se vrati. Posjećivao sam ga i vidio sam da se bori, da je pun želje za životom", kazao je Đurić.

Porodica Zorana Jugovića nakon dugogodišnje borbe sve nade polaže u ljekare u Turskoj, a za operativni zahvat duboke moždane stimulacije potrebno je više od 50.000 evra.

Toliko novca Jugovići nisu u mogućnosti sami da obezbijede, te se u Doboju organizuju brojne akcije prikupljanja sredstava za liječenje mladića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije