Društvo

Đajić: Rusi danas završavaju posao dezinfekcije

Đajić: Rusi danas završavaju posao dezinfekcije
Foto: Ilustracija | Đajić: Rusi danas završavaju posao dezinfekcije

BANJALUKA - Direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je Srni da će ruski timovi danas okončati dezinfekciju UKC-a.

"Juče i danas radili su dezinfekciju Centralnog medicinskog bloka gdje su hospitalizovani pacijenti. Vršimo premještanje pacijenata sa jednog na drugo odjeljenje", rekao je Đajić.

Đajić je naveo da je cilj svih tih aktivnosti bio dezinfekcija Centralnog bloka, kao i Klinike za infektivne bolesti i Urgentnog bloka gdje su bili pacijenti ili zaposleni na UKC sa virusom korona.

Đajić je istakao da su Rusi donijeli visokoprofesionalnu opremu, a ovo je bila za radnike UKC-a ujedno i edukacija kako se radi dezinfekcija.

On je rekao da su Rusi odali priznanja i čestitke zaposlenim na UKC-u za njihovu organizaciju i dosadašnji rad, za trijažu pacijenata, za puteve zdravih i bolesnih lica i puteve kretanja zdravstvenih radnika na mjesta gdje se vrši oblačenje i skidanje zaštitne opreme, koje su prije njihovog dolaska već bili uspostavljeni.

On je podsjetio da su ruski timovi u Banjaluci obavili i dezinfekciju Doma zdravlja i da nastavljaju aktivnosti dezinfekcije zdravstvenih ustanova širom Srpske.

"Želim da im zahvalim što su u ovo vrijeme, kada je virus korona prisutan i u Rusiji, otišli iz svoje zemlje i od svojih domova i došli da nama pomognu", dodao je Đajić.

On je pozvao građane da doprinosu smanjivanju epidemije, te istakao da nijedan zdravstveni sistem ne može izdržati preveliki priliv pacijenata ako dođe do masovnog obolijevanja, kao što se desilo u Italiji i Španiji.

"Mi u Srpskoj to nećemo dozvoliti, zbog čega smo već napravili dobru strategiju i organizaciju. Imamo novih 400 kreveta za pacijente, jer nam je cilj da nijedan pacijent ne ostane bez adekvatne zdravstvene zaštite", istakao je Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije