Društvo

Dozvoljeno organizovanje matura u Brčko distriktu

Dozvoljeno organizovanje matura u Brčko distriktu
Foto: Ilustracija | Dozvoljeno organizovanje matura u Brčko distriktu

BRČKO - Komandant Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta Siniša Milić rekao je danas da je Štab donio naredbu kojom se odobrava održavanje maturskih večeri za učenike završnih razreda srednjih i osnovnih škola u tom gradu.

Milić je izjavio da nisu date preporuke za organizovanje defilea maturanata centrom grada, te da ostaju na snazi opšte mjere, kao što je broj lica koja se mogu okupljati.

On je napomenuo da je Štab danas razmatrao i odluku o ukidanju stanja prirodne nesreće izazvane virusom korona na prostoru distrikta Brčko, te da će odluka o tome biti donesena narednih dana.

"Krenuli smo u razmatranje svih procedura u vezi sa ukidanjem tog stanja. To podrazumijeva preduzimanje određenih naredbi koje će biti na snazi u momentu donošenja te odluke. NJih bi Vlada trebala da potvrdi jer bi takvom odlukom Krizni štab trebao da bude raspušten", rekao je Milić.

Milić je naveo da će u ponedjeljak, 8. juna, na sjednici Štaba predložiti da se naredba o radu predškoslkih ustanova proširi na način da se ukine odredba kojom je predviđeno da u vrtić odlaze samo djeca čija oba roditelja rade.

On je napomenuo da bi problem manjka smještajnih kapaciteta u postojećim objektima vrtića trebao biti djelimično riješen početkom rada vrtića u naselju Ilićka koji je izgrađen sredstvima Vlade Srbije, a čije opremanje je u toku.

"U rebalansu budžeta za ovu godinu predviđena su nedostajuća sredstva za uređenje komunalne infrastrukture i za zapošljavanje. Ukoliko se sve bude odvijalo po predviđenoj dinamici, ove godine bi kapaciteti za vrtiće u javnim ustanovama trebali da budu prošireni za te kapacitete obdaništa na Ilićki", pojasnio je Milić.

Milić je rekao da su date preporuke za početak rada javnog gradskog prevoza, te da su u toku dogovori o datumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije