Društvo

Pratite nas na Google news

Državljani BiH stigli iz Austrije, smješteni u granični karantin

Državljani BiH stigli iz Austrije, smješteni u granični karantin
Foto: Arhiva / Nezavisne (Ilustracija) | Državljani BiH stigli iz Austrije, smješteni u granični karantin
Fena

BIHAĆ - Državljani Bosne i Hercegovine koji su bili na privremenom radu ili studiju u Austriji, rano jutros su stigli na Granični prelaz Izačić kod Bihaća. Potvrđeno je da je 45 osoba trenutno smješteno u karantinskom prostoru nedaleko od graničnog punkta, te da su završeni svi ljekarski pregledi.

Kantonalna organizacija Crvenog krsta osigurala je pokrivače i prehrambene obroke, dok su Oružane snage BiH i Federalna uprava civilne zaštite ranije pripremili šatore, toalete i sanitarni čvor.

"Na Graničnom prelazu Izačić pregledano je svih 45 osoba, koje su trenutno smještene u šatorskom karantinu. Među njima je 17 građana iz Unsko-sanskog kantona i oni će najvjerovatnije biti prevezeni u prinudni izolatorijum u Medresi 'Džemaludin ef. Čaušević' u Cazinu, čim se dobiju odobrenja i uputstva Federalne uprave civilne zaštite", rečeno je iz Štaba civilne zaštite USK.

Istaknuto je i da će građani iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine vjerovatno biti transportovani u kantonalne izolatorije, odnosno područja svojih prebivališta.

Juče je rečeno da nema uslova za zadržavanje putnika na granici jer šatori koje su postavile Oružane snage BiH ne zadovoljavaju uslove.

Najčitanije