Društvo

Državljani BiH stigli iz Austrije, smješteni u granični karantin

Državljani BiH stigli iz Austrije, smješteni u granični karantin
Foto: Arhiva / Nezavisne (Ilustracija) | Državljani BiH stigli iz Austrije, smješteni u granični karantin

BIHAĆ - Državljani Bosne i Hercegovine koji su bili na privremenom radu ili studiju u Austriji, rano jutros su stigli na Granični prelaz Izačić kod Bihaća. Potvrđeno je da je 45 osoba trenutno smješteno u karantinskom prostoru nedaleko od graničnog punkta, te da su završeni svi ljekarski pregledi.

Kantonalna organizacija Crvenog krsta osigurala je pokrivače i prehrambene obroke, dok su Oružane snage BiH i Federalna uprava civilne zaštite ranije pripremili šatore, toalete i sanitarni čvor.

"Na Graničnom prelazu Izačić pregledano je svih 45 osoba, koje su trenutno smještene u šatorskom karantinu. Među njima je 17 građana iz Unsko-sanskog kantona i oni će najvjerovatnije biti prevezeni u prinudni izolatorijum u Medresi 'Džemaludin ef. Čaušević' u Cazinu, čim se dobiju odobrenja i uputstva Federalne uprave civilne zaštite", rečeno je iz Štaba civilne zaštite USK.

Istaknuto je i da će građani iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine vjerovatno biti transportovani u kantonalne izolatorije, odnosno područja svojih prebivališta.

Juče je rečeno da nema uslova za zadržavanje putnika na granici jer šatori koje su postavile Oružane snage BiH ne zadovoljavaju uslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije