Društvo

Dvojica Dubičana preboljela virus korona, poslali poruku ohrabrenja

Dvojica Dubičana preboljela virus korona, poslali poruku ohrabrenja
Foto: N.N. | Dvojica Dubičana preboljela virus korona, poslali poruku ohrabrenja

BANJALUKA - Dvojica Dubičana, koji se nalaze na bolničkom liječenju u Banjaluci zbog infekcije virusom korona, poslali su poruku ohrabranje svima koji se bore sa ovim virusom.

Dubičani su se fotografisali u bolničkoj sobi, i time pokazali da su dobro i da su spremni da se vrate kući.

Oni su uspjeli da pobijede ovu zarazu, te se nakon dva negativna testa, u ponedjeljak vraćaju kući svojim porodicama.

Načelnik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić najavio je da će po izlasku iz Infektivne bolnice u ponedjeljak, Dubičane koji su izliječeni od infekcije, dočekati sanitetsko vozilo Doma zdravlja kojim će se vratiti u Kozarsku Dubici, svojim kućama i porodicama.

"Uz redovne mjere dodatne dezinfekcije i preventivne izolacije, oni će se ubrzo vratiti normalnom životu i radu, a lokalna uprava i ja kao načelnik opštine  ćemo i tada biti tu da im pomognemo", zaključio je Reljić.

On je naglasio da briga lokalne zajednice u vrijeme epidemije virusa korona nije usmjerena samo na sprečavanje širenja virusa i provođenje preventivnih mjera, već i na podršku i pomoć oboljelim sugrađanima.

"U kontaktu smo sa našim ljudima koji se liječe od bolesti uzrokovane virusom korona. Tako smo činili od prvog zabilježenog slučaja do danas, jer se infekcija virusom može desiti svakome od nas. Bolest nije krivica oboljelog i ti ljudi zaslužuju našu podršku i razumijevanje, nikako osudu i nepovjerenje", naglasio je Reljić.

Govoreći o liječenju 12 Dubičana, kod kojih je do sad potvrđena infekcija novim virusom korona, Reljić je rekao da je taj proces, od momenta saznanja do momenta izliječenja i povratka u uobičajene tokove života, izuzetno izazovan i  težak za oboljele osobe i njihove porodice, kako i sa ličnog i društvenog aspekta.

"U pitanju je nova i nepoznata bolest koju uzrokuje virus i kao načelnik opštine srećan sam jer su svi naši oboljeli hrabro podnijeli put do izliječenja, bez komplikacija bolesti koje mogu biti jako opasne", rekao je Reljić.

(rtv-kd.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije