Društvo

FZO RS: Krajem godine elektronske zdravstvene kartice i recepti

FZO RS: Krajem godine elektronske zdravstvene kartice i recepti
Foto: N.N. | FZO RS: Krajem godine elektronske zdravstvene kartice i recepti
Srna

BANJALUKA - U Republici Srpskoj bi krajem ove ili početkom naredne godine trebalo da počne sprovođenje projekta integracije zdravstvenih ustanova, uvođenja elektronskih recepata, kao i prelazak sa klasičnih zdravstvenih knjižica na elektronske, rekao je Dejan Stojaković, projektni menadžer iz Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske.

Stojaković je tokom radionice za ljekare u Trebinju istakao da će prve elektronske kartice za građane Republike Srpske biti besplatne.

"Uvođenjem elektronske kartice pacijent neće imati potrebu da ovjerava knjižice, status osiguranja će biti vezan direktno na sadašnji sistem Fonda. Očekujemo i transparentnije liste čekanja. Pacijent će znati gdje, kada i u koliko časova ima zakazan pregled"  istakao je Stojaković.

Dragana Krivaja, projektni menadžer u ime sprovodilaca projekta integrisanog zdravstevnog sistema, rekla je da je cilj radionica da se prije početka projekta obave konsultacije sa ljekarima kako bi nove aplikacije i informacione tehnologije koristili što pravilnije.

Ona je navela da se projekat integrisanog zdravstevnog sistema sprovodi u četiri faze u trajanju od dvije godine. Vrijednost projekta integrisanog zdravstvenog sistema Republike Srpske je 23 miliona KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije