Društvo

Gradonačelnik Živinica pozitivan na virus korona

Gradonačelnik Živinica pozitivan na virus korona
Foto: N.N. | Gradonačelnik Živinica pozitivan na virus korona

ŽIVINICE - Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković pozitivan je na virus korona.

Naime, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović, kantonalni ministar finansija Suad Mustajbašić te Kamenjaković od prošlog petka se nalaze u kućnoj izolaciji.

Svi oni su bili u kontaktu sa Nailom Jusićem, pomoćnikom direktora Doma zdravlja Živinice i predsjedavajućim tamošnjeg Gradskog vijeća. 

Jusić je proteklog petka, dok je čekao rezultat testa na korona virus, prisustvovao nekoliko događaja koji su vezani za obilježavanje Dana Živinica.

Između ostalog, sastao se sa Komšićem, Tulumovićem, Kamenjakovićem te Mustajbašićem. Svi oni se od toga dana nalaze u kućnoj izolaciji, a prvi je juče testiran Kamenjaković, čiji je rezultat testa danas označen kao pozitivan, prenosi portal "Klix".

Danas bi testiranju trebali biti podvrgnuti Komšić i Tulumović koji poštuju epidemiološke smjernice te se nalaze u kućnoj izolaciji.

Trenutno je isključena bojazan o širenju korona virusa između ostalih članova Vlade Tuzlanskog kantona, s obzirom da se Tulumović, kako je potvrđeno, nije vraćao u sjedište ovog organa nakon boravka u Živinicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije