Društvo

Hadžić uspješno operisan, ali nema novca za troškove operacije

Hadžić uspješno operisan, ali nema novca za troškove operacije
Foto: N.N. | Hadžić uspješno operisan, ali nema novca za troškove operacije

SANSKI MOST - Mehemed Hadžić (44) iz Sanskog Mosta, kojem je život bio ugrožen zbog aneurizme srčane arterije, uspješno je operisan u protekli petak na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Inače, radi se o abnormalnom proširenju srčane arterije koje može uzrokovati trenutnu smrt, zbog čega je on sedmicama živio u velikoj neizvjesnosti. Hadžić se pomenutog dana obratio ovoj zdravstvenoj ustanovi, a poslije obavljenog pregleda liječnici su ustanovili kako se on nalazi u izuzetno teškom stanju i da nema vremena za čekanje, pa je podvrgnut operativnom zahvatu. Nakon što je dva dana proveo u izolaciji, Hadžić se u proteklu nedjelju telefonom prvi put čuo sa rodbinom i najbližim prijateljima i potvrdio kako se dobro osjeća.

Liječnici su izjavili kako je operacija bila uspješna, da je ugradnja neophodnih stentova protekla bez problema, te prognoziraju njegov uspješan oporavak. Ono što u ovome trenutku komplikuje situaciju su troškovi operacije koja je iznosila 24.000 maraka, a u ranijim humanitarnim akcijama prikupljena je polovina neophodnih sredstava. Hadžić nema zdravstveno osiguranje, a njegova porodica ne posjeduje sredstava da podmiri troškve operacije.

Supruga mu je već godinama nezaposlena, a ima i dvije maloljetne kćerke koje pohađaju školu. Ovaj Sanjanin je zdravstvene teškoće osjetio početkom ove godine u Njemačkoj, gdje se nalazio na privremenom radu. Zbog toga je tamo bio podvrgnut hitnoj preventivnoj operaciji koja je koštala 5.000 eura i Hadžić ju je platio vlastitim sredstvima. Međutim, liječnici su tamo ustanovili kako je u njegovom slučaju neophodan glavni operativni zahvat i ugradnja stentova, nakon čega se on vratio u Bosnu i Hercegovinu.

Svi koji žele pomoći u prikupljanju neophodnih sredstava kako bi se platili troškovi liječenja novac mogu uplatiti na žiro račun: 1990446063293752.

Vezana vijest: Mehemedu Hadžiću potrebna pomoć za operaciju i stentove

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije