Društvo

Isporučeno 4.800 PCR testova koje je donirala "Fosun fondacija"

Isporučeno 4.800 PCR testova koje je donirala "Fosun fondacija"
Foto: Ministarstvo civilnih poslova | Isporučeno 4.800 PCR testova koje je donirala "Fosun fondacija"

SARAJEVO - Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara isporučilo je nadležnim institucijama 4.800 PCR testova za detekciju virusa korona koje je donirala kineska Šangaj "Fosun fondacija" u vrijednosti od 34.080 dolara, saopšteno je danas iz ovog ministarstva.

Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu isporučeno je 2.827 testova, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske 1.733 testa i Pododjeljenju za javno zdravstvo Brčko distrikta isporučeno je 240 testova.

U saopštenju se precizira da su testovi podijeljeni s ciljem realizacije Sporazuma o donaciji, zaključenog između Šangaj "Fosun fondacije" i Ministarstva civilnih poslova, zaključenog 8. jula.

Juče je isporučeno 4.800 testova za detekciju na osnovu izdatog rješenja o saglasnosti za uvoz i korištenje "Kovid-19 RT-PCR kitova", humanitarnog karaktera, koje su izdali Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Ministarstvo zdravstva FBiH i Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta, a u skladu sa odlukom o principima raspodjele međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje, navodi se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije