Društvo

Izolatorijum u Studentskom domu Bjelave u funkciji od ponedjeljka

Izolatorijum u Studentskom domu Bjelave u funkciji od ponedjeljka
Foto: usc.ba/ilustracija | Izolatorijum u Studentskom domu Bjelave biće u funkciji od ponedjeljka

SARAJEVO - Izolatorijum za oboljele od virusa korona u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu biće u funkciji od ponedjeljka, 10. avgusta, rečeno je na konferenciji za novinare članova Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Član kantonalnog Kriznog štaba i direktor Domova zdravlja Kantona Sarajevo Muhamed Ahmić rekao je da je formirano koordinaciono tijelo koje će upravljati izolatorijumom u Bjelavama i koje će tokom vikenda preduzeti sve aktivnosti kako bi izolatorijum u ponedjeljak počeo da radi.

Direktor sarajevske Hitne pomoći Adem Zalihić objasnio je da će u izolatorijumu, koji će imati kapacitet do 100 mjesta, biti zbrinjavani lakše i teže oboljeli pacijenti kojima ne treba kiseonik i koji ne pokazuju pogoršanje stanja.

U izolatorijumu će biti formirana odjeljenja, a na svakom će biti do 20 pacijenata, a u jednom odjeljenju radiće će po jedan ljekar i dvije medicinske sestre.

Još nije odlučeno ko će od ljekara raditi u izolatorijumu, a uskoro bi trebalo da bude sačinjen spisak.

Otvaranje novog izolatorijuma u Sarajevu bilo je neophodno zbog popunjenosti kapaciteta izolatorijuma na klinici Podhrastovi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije