Društvo

Još tri osobe s područja USK pozitivne na virus korona, u HNK pet

Još tri osobe s područja USK pozitivne na virus korona, u HNK pet
Foto: Fena | Još tri osobe s područja USK pozitivne na virus korona

BIHAĆ/MOSTAR – U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu danas je potvrđeno da su još tri osobe s područja Unsko-sanskog kantona (USK) pozitivne na virus korona. Radi se o dvije osobe iz Bihaća i jednoj iz Velike Kladuše.

"Na liječenju u Kantonalnoj bolnici je i dalje osam pacijenata, među kojima su i tri za koja smo upravo dobili potvrdu da su pozitivni na koronavirus. Stanje svih pacijenata je trenutno stabilno, uključujući i dvoje na intenzivnoj njezi u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti", izjavio je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Na području tog kantona do danas registrovano je sedam klastera, uz večeras potvrđena tri pozitivna testa, koja se takođe moraju ispitati.

"Vršimo nadzor i ispitivanje svih kontakata. Pratimo i 19 pacijenata, koji su bili u kontaktu u Kliničkom centru Tuzla. Oni su stavljeni pod zdravstveni nadzor i u kućnu samoizolaciju. Svi će biti testirani, iako nijedan od tih pacijenata nije razvio simptome bolesti“, kazala je doktorica Zarina Mulabdić iz Zavoda za javno zdravstvo USK.

U Unsko-sanskom kantonu dosada je 13 potvrđenih slučajeva virusa korona. Trenutno je 11 oboljelih osoba, uz dva smrtna slučaja starijih hroničnih bolesnika, koji su povezani s oboljenjem COVID-19.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na Kovid-19 tokom dana testirano je 50 uzoraka, od kojih je bilo pet pozitivnih, saopšteno je iz Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Među novozaraženima četvoro je iz Čitluka i jedno iz Konjica.

U prijepodnevnim časovima iz Kriznog štaba su naveli da su na virus korona pozitivne 54 osobe testirane u ovoj bolnici, a da su dvije umrle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije