Društvo

KPZ Foča: Proizvode maske za policiju i Krizni štab

KPZ Foča: Proizvode maske za policiju i Krizni štab
Foto: Ilustracija | KPZ Foča: Proizvode maske za policiju i Krizni štab

FOČA - U KPZ Foča održan je sastanak direktora Siniše Golijanina i načelnika Policijske uprave Foča Velimira Kostovića na kojem je dogovorena isporuka zaštitnih maski koje proizvode osuđenici u ovoj kazneno popravnoj ustanovi.

Preduzeće Boletus RS iz Foče ranije je doniralo materijal za izradu maski, a planirano je da maske budu isporučene i Kriznom štabu Opštine Foča. 

"Maske će biti isporučene pripadnicima policije i zaposlenima u Policijskoj upravi Foča koji neposredno rade na poslovima zaštite lične i imovinske bezbjednosti građana. Do kraja sedmice planiramo da se izrade maske i za zaposlene u kazneno popravnim ustanovama Bijeljina, Istočno Sarajevo i Doboj. Ovom prilikom želim da zahvalim preduzeću Boletus RS iz Foče koje je doniralo materijal za izradu 5000 maski koje će biti isporučene Kriznom štabu opštine Foča u dogovoru sa načelnikom opštine", istakao je direktor KPZ Foča Siniša Golijanin.

S obzirom da su Kazneno popravne ustanove, nakon zatvaranja studentskih domova, đačkih domova i vrtića, jedini kolektivni smještaji u Republici Srpskoj, mjere sigurnosti i prevencije podignute su na najviši nivo, a aktivnosti na izradi zaštitnih maski već su ranije pokrenute u KPZ Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije