Društvo

Kakvo nas vrijeme očekuje do ponedjeljka?

Kakvo nas vrijeme očekuje do ponedjeljka?
Foto: Ilustracija | Kakvo nas vrijeme očekuje do ponedjeljka?

SARAJEVO / BANJALUKA - Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavili su snježne padavine i za dane predstojećeg vikenda.

Kako je navedeno u saopštenju, padavine će biti slabijeg intenziteta, mahom na planinama i u višim područjima.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Većina padavina na području Hercegovine, ta na zapadu i jugozapadu zemlje. U ostalim područjima slabija kiša. Na vrhovima planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. U jutarnjim satima lokalno se očekuju i olujni udari juga. Temperatura većinom između 7 i 14°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na planinama sa snijegom. U noći na ponedjeljak i u nizijama kratkotrajno može padati snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Jutarnja temperatura većinom između 3 i 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C.

U Bosni i Hercegovini se u ponedjeljak očekuje pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju u drugoj polovini dana. U višim područjima snijeg. U nizijama se očekuje kiša ili susnježica. Vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na jugo, a poslije podne ponovo na sjever. Jutarnja temperatura većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 2 do 4°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije