Društvo

Kažnjeno 15 poslovnih subjekata zbog nepoštivanja epidemioloških mjera

Kažnjeno 15 poslovnih subjekata zbog nepoštivanja epidemioloških mjera
Foto: Pixabay | Kažnjeno 15 poslovnih subjekata zbog nepoštivanja epidemioloških mjera

BANJALUKA - Republučka uprava za inspekcijske poslove je tokom proteklog vikenda na područje Srpske kod 15 poslovnih subjekata utvrdila nepravilnosti kontrole poštivanja mjera zaštite od epidemije virusa korona.

Kontrola je izvršena u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave u ukupno 595 inspekcijskih kontrola na području Republike Srpske.

Subjektima kontrole izrečene su kazne u vrijednosti od 15.100 KM, jer se nisu dosljedno pridržavali propisanih preventivnih mjera koje se odnose na obezbjeđivanja socijalne distance i broj lica koja su istovremeno boravila u objektu, te korišćenje zaštitne opreme.

Akcenat u kontrolama i ovog vikenda bio je na kontroli ugostiteljskih objekta u večernjim satima, te vozilima javnog prevoza, koji zbog frekvencije građana na dnevnom nivou predstavljaju visokorizične subjekte.

"Imajući u vidu pogoršanje epidemiološke situacije, nadležni inspektori pored redovnih kontrola vrše i pojačan nadzor u popodnevnim satima i u dane vikenda, te upozoravamo privredne subjekte da poštuju mjera zaštite od epidemije. Dolazak inspektora može se očekivati u bilo koje doba dana, a za svako kršenje preventivnih mjera preduzimaće se zakonom predviđene represivne mjere", saopšteno je iz Inspektorata RS.

Kako navode, od velikog značaja je da poslovni subjekti svoj rad prilagode trenutnoj situaciji i da prevenciju stave na prvo mjesto. Navedeno je važno ne samo u cilju zaštitet korisnika usluga, veći i radi zaštite samih radnika, gdje će naša lična odgovornost biti najbolja preventivna mjera.

"Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata uz poštivanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona, a u cilju što lakšeg prevazilaženja poteškoća izazvanih pandemijom", saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije