Društvo

Pratite nas na Google news

Kiša se vraća u BiH

Kiša se vraća u BiH
Foto: Pixabay | Kiša se vraća u BiH
N.N.

BANJALUKA – Nakon nekoliko sunčanih dana, u BiH se tokom sutrašnjeg dana očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina, a meteorolozi slično vrijeme najavljuju i za petak.

Međutim, kako najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod, kiša će se kratko zadržati u BiH, a u subotu će se vrijeme ustabiliti, samo je ponegdje lokalno moguća kiša.

Sutra će u Bosni i Hercegovini veći dio dana biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u većem dijelu zemlje, osim na jugu. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U petak će u BiH malo do umjereno oblačno i sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući širom zemlje, osim na jugu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 25 i 29, na jugu do 32 stepena.

Prvog dana vikenda u BiH umjereno oblačno, u jutarnjim satima prolazno pretežno oblačno. Lokalno može pasti malo kiše. Na jugu pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promijenjivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 25 i 30, na jugu do 32 stepena

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije