Društvo

Koronom zaražen i direktor kompanije "Igman"

Koronom zaražen i direktor kompanije "Igman"
Foto: N.N. | Koronom zaražen i direktor kompanije "Igman"

KONJIC - Direktor kompanije "Igman" u Konjicu Đahid Muratbegović, kao i tri osobe koje su bile u bliskom kontaktu s njim, novooboljeli su od virusa korona u Federaciji BiH, saopšteno je iz ove kompanije.

Sve četiri novozaražene osobe u Konjicu su prošle sedmice, 11. marta, prisustvovale proslavi jubileja 70 godina kompanije "Igman", na kojoj je bilo oko 180 zvanica, među kojima je kao gost bio i jedan direktor iz Srbije, a koji je bio pozitivan na virus korona.

U firmi "Igman" kažu da su odmah po saznanju da je gost iz Srbije pozitivan na virus kovid-19 obavijestili nadležnu epidemiološku službu i ponašali se prema dobijenim uputstvima.

"Simptome koji upućuju na virus korona niko od osoba koje su imale bliski kontakt s gostom iz Srbije nije imao", rekli su u ovoj kompaniji.

Dodaju da su potom u kratkom roku pripremili mjere kao što su rad sa skraćenim vremenom u dvije smjene, internim kanalima obavijestili su zaposlene o mogućem zaraženom i preporukama epidemiološke službe.

"Takođe smo odmah obavijestili zvanice i osoblje sa jubileja, te organizovali nabavku veće količine zaštitnih maski i sredstava za dezinfekciju", kazali su u "Igmanu".

Dodali su da su u srijedu četiri osobe testirane na ovaj virus, te da je juče test potvrdio prisustvo virusa korona kod sve četiri osobe.

"Osim direktora zaražene su tri osobe koje nisu radnici naše kompanije", naveli su u ovoj kompaniji.

Među njima je i pjevač Berin Buturović, koji je nastupao na proslavi. On se javnosti obratio putem svog Facebook profila istakavši da se osjeća dobro, bez simptoma bolesti, te da se nalazi u samoizolaciji.

U "Igmanu" su istakli da su trenutno u kompaniji na snazi mjere u skladu s protokolima nadležne epidemiološke službe i kriznih štabova.

Dodali su da je skup povodom jubileja kompanije "Igman" održan u skladu sa dotadašnjim mjerama na prostoru FBiH.

"Na mnogobrojne upite 'zašto skup 11. marta nije otkazan', dužni smo obavijestiti javnost da je naredba o zabrani održavanja javnih skupova na području FBiH donesena šest dana poslije, dakle 17. marta", zaključili su u ovoj kompaniji.

Kompanija "Igman", koja se bavi proizvodnjom municije i svoje proizvode izvozi na strana tržišta, zapošljava 1.255 osoba, a redovne poslovne aktivnosti obavljaju na više od 16.000 kvadratnih metara proizvodnog i pomoćnog prostora na dvije lokacije.

U Zavodu za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona su rekli da se trenutno u Konjicu u izolaciji nalazi 436 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije