Društvo

Malim vatrogascima iz Gradiške stigao poklon iz Švedske

Malim vatrogascima iz Gradiške stigao poklon iz Švedske
Foto: Ustupljena fotografija | Malim vatrogascima iz Gradiške stigao poklon iz Švedske

GRADIŠKA – Divna Zlokapa, poslije teksta u "Nezavisnim novinama"o malim vatrogascima iz Bok Jankovca kod Gradiške, koji su kantama gasili vatru a potom u pomoć pozvali Profesionalnu vatrogasnu jedinicu, te time spriječili širenje požara u naselju, poslala je odbojkašku loptu. Ona živi u Švedskoj a porijeklom je iz Kozarske Dubice.

"Iz teksta u Nezavisnim zaključila sam da je ovim mališanima potrebna odbojkaška lopta. To je, tako malo za njihovu sreću, nagrada za dobro djelo koje su učinili", kazala je Divna za "Nezavisne novine".

Lopti koja je, na njihovu adresu stigla iz Švedsake, mnogo su se obradovali.

"Hvala gospođi Divni koja je prepoznala naše interesovanje za sport. Svakodnevno se okupljanom i igramo odbojku, u naselju. Lopte nam često nestaju, ili ih pregazi vozilo na cesti, ili se probuše", kazali su mali vatrogasci, zahvalni na poklonu.

Podsjećamo, mališani iz Bok Jankovca, učenici gradiških osnovnih škola, spriječili su širenje požara koji je nedavno izbio u njihovom naselju.

Prije dolaska vatrogasaca iz Gradiške, oni su kantama nosili vodu i gasili vatru.

To su Sara Vidović, Sara Subotić, Luka Ljepojević, Stefan Maričić, Jana Kozlina, Kristina Ljepojević, Tamara Vidović.

Akciju, o kojoj se uveliko priča u ovom prigradskom naselju Gradiške, uspješno su okončali, zajedno sa vatrogascima koji su došli na njihov poziv.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije