Društvo

Mandić: Tražiću izvještaj zbog čega je s KCUS-a otišlo 13 ljekara

Mandić: Tražiću izvještaj zbog čega je s KCUS-a otišlo 13 ljekara
Foto: Fena/Arhiva | Mandić: Tražiću izvještaj zbog čega je s KCUS-a otišlo 13 ljekara

SARAJEVO - Povodom informacije da je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) čak 13 anesteziologa dalo otkaz oglasio se i federalni ministar zdravstva Vjeksolav Mandić.

Mandić je poručio da će zatražiti izvještaj o okolnostima zbog kojih je 13 anesteziologa napustilo Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

"U skladu sa svojim nadležnostima tražiću izvješće članova Upravnog vijeća ispred Vlade FBiH i ravnateljice KCUS-a, te očitovanje vezano za novonastalu situaciju s anesteziolozima", izjavio je federalni ministar zdravlja Vjekoslav Mandić.

Naglasio je da će biti zatražena informacija i da li su traženi prekidi radnog odnosa od strane anesteziologa, kao i o razlozima.

Posebno će biti zatražena informacija na koji način će biti organizovan proces rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi, naročito kod zbrinjavanja pacijenata oboljelih od COVID-19.

Podsjetimo, većinski vlasnik u smislu upravljačkih struktura KCUS-a je upravo Vlada FBiH i jedino oni imaju ingerencije da smjenjuju i imenuju menadžment te ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije