Društvo

Miličević: Nije bilo blokade u nabavci medicinske opreme

Miličević: Nije bilo blokade u nabavci medicinske opreme
Foto: AA/Arhiva | Miličević: Nije bilo blokade u nabavci medicinske opreme

SARAJEVO - Komandant Kriznog štaba Federalne uprave civilne zaštite Jelka Miličević demantovala je danas informacije da su postojale blokade u nabavci medicinske opreme za Federaciju BiH (FBiH).

"O razlozima smjene prethodnog saziva kriznog štaba sada neću polemisati, za to će doći vrijeme, ali javnost mora znati da je Vlada FBiH usvojila sve njegove izvještaje o radu i sprovođenju mjera na svim nivoima", rekla je Milićevićeva povodom jučerašnje smjene starog i imenovanja novog štaba koji je sa 21 sveden na sedam članova.

Kao jedan od dokaza da blokada nije postojala, ona je navela odluku o nabavci materijala i opreme od 20. marta iz koje je, prema njenim riječima, vidljivo da se za nabavku 30.000 testova za detekciju virusa korona izdvaja 1.386.600 KM, a koji se u FBiH očekuju već tokom sutrašnjeg dana.

Novi saziv Federalnog štaba, s njom na čelu, juče je donio odluku o nabavci 170 hiljada testova za detekciju virusa korona i odlučio da nabavi milion zaštitnih maski i rukavica, znatno više od prvobitne odluke, ukupne vrijednosti 7.128.012 KM.

Predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić rekao je juče da je smanjen broj članova Kriznog štaba jer je bio preglomazan i nije zadovoljio dosadašnje potrebe građana.

Hrvatski narodni sabor danas je ocijenio da je smjena Kriznog štaba FBiH politički obračun po cijenu života građana. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije