Društvo

Ministarstvo zdravlja RS apeluje: Poštujte mjere koje su na snazi

Ministarstvo zdravlja RS apeluje: Poštujte mjere koje su na snazi
Foto: Srna | Ministarstvo zdravlja RS apeluje: Poštujte mjere koje su na snazi

BANJALUKA - Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske apeluje da se sprovode mjere zaštite koje su na snazi.

"Upozoravamo da su radi sprečavanja širenja virusa korona zabranjena sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, što uključuje i okupljanja kao što su svadbe, sahrane i slična organizovana okupljanja", navedeno je u saopštenju.

Iz resornog ministarstva su podsjetili da su na snazi zaključci Republičkog štaba za vanredne situacije, koji se tiču obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra, u skladu s uputstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Podsjećaju i da je na snazi zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije po kojem su jedinice lokalne samouprave, odnosno gradski i opštinski krizni štabovi dužni da u slučaju pogoršane epidemiološke situacije na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mjere.

Stručno-operativni tim danas je u Banjaluci razmatrao trenutnu epidemiološku situaciju i porast broja oboljelih u Republici Srpskoj, te konstatovao da je i rad bolnica reorganizovan u korist jačanja kapaciteta kovid odjeljenja. Sastanku je prisustvovao i resorni ministar Alen Šeranić.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske su naveli da stručno operativni tim kontinuirano prati stanje u zdravstvenom sistemu Republike Srpske sa aspekta jačanja kapaciteta kovid bolnica s ciljem adekvatnog zbrinjavanja pacijenata. Sve kovid bolnice u Republici Srpskoj snabdjevene su potrebnom zaštitnom i medicinskom opremom, a laboratorije se kontinuirano snabdijevaju potrebnom količinom testova, konstatovano je na sastanku Stručno operativnog tima za specifične zadatke zaštite i spasavanja Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije