Društvo

M:tel donio radost povratnicima u Bosanski Petrovac

M:tel donio radost povratnicima u Bosanski Petrovac
Foto: Ustupljena fotografija | M:tel istinski prijatelj povratnika u Bosanskom Petrovcu

BOSANSKI PETROVAC – Radost Vaskrsa u domovima porodica Šobot i Jeličić ove godine biće veća nego ranije, a upravo im je, u susret najradosnijem prazniku, donijela kompanija m:tel u okviru društveno odgovornog projekta "Niste sami – imate prijatelje".

Naime, ove porodice koje žive na području Bosanskog Petrovca, predstavnici kompanije m:tel posjetili su zimus uoči Božića, a tri mjeseca poslije, obećano su i ispunili.

Pero Šobot, samohrani otac troje djece iz sela Bravsko od sada uživa u renoviranoj kući, a porodici Jeličić posao na njivi biće lakši uz doniranu poljoprivrednu mehanizaciju.

Pero Šobot, samohrani otac, istakao je da ne postoje riječi kojima bi mogao iskazati zahvalnost kompaniji m:tel, a kako je naveo, da su mislili o svemu svjedoči i činjenica da su u novi renovirani dom donijeli i nove posteljine.

"Kompletan sprat su nam sredili, od kupovine novog namještaja, postavljanja nove stolarije, podova, zidova i kupatila do oluka na kući", rekao je Šobot čija je najveća podrška u životu kćerka Adrijana.

U želji da pomogne ocu, Adrijana, svakog jutra ustaje u pola šest, a jedan od zadataka koji su pred njom svakodnevno jeste spremanje mlađe sestre i brata za školu.

"Život ovdje je prelijep, jedini problem je što nemamo drugara sa kojima bi se družili", kazala je Adrijana ističući da će im život u kući sada biti mnogo lakši i ljepši.

Da želje postaju stvarnost posvjedočio je i primjer mladog četrnaestogodišnjeg Miloša, koji je dobio dugo željenu frezu, a sreću zbog toga nije krio.

"Do sada sam morao tražiti i moliti komšije da dođu sa frezom i pomognu oko zemljišta kako bi majka i ja mogli da zasijamo nešto za našu porodicu. Sada ću moći da obrađujem i više zemlje, a da pri tome ne moram da mislim o dodatnom novcu kojim bi platio nekog da nam to uradi", istakao je Miloš.

Iako od proljeća kreću mnoge obaveze u polju, Miloš ne zapostavlja ni školu, a čim uradi zadaću, ostatak vremena pomaže majci koja već šest godina živi sama sa troje djece.

Ove dvije porodice posjetila je zajedno sa kolegama generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan, a tom prilikom je podsjetila da kompanija m:tel kontinuirano prati ljude ovoga kraja, te da je i ova posjeta porodici Šobot i renovirana cijela kuća, nakon samo tri mjeseca od prve posjete, dokaz za to.

"Danas smo tu kako bismo posetili samohranog oca koji živi sa troje dece u kući koja je bila neuslovna i nebezbedna za njihov život. Kuća je sada nalik na svaku drugu kuću u kojoj treba da žive deca. Jer, vrhunski patriotizam je pomagati svojim sunarodnicima. Patriotizam nisu velike reči nego su mala dela. I kada bi svako učinio ponešto za svaku od porodica koje ovde žive mislim da bismo sa više optimizma gledali na budućnost", rekla je juče Trivan koja je i pokrenula akciju "Niste sami – imate prijatelje".

Nemanja Davidović, predsjedavajući Općinskog vijeća Bosanskog Petrovca zahvalio je kompaniji m:tel na dobrim djelima tokom svih prethodnih godina kazavši da će ova pomoć olakšati svakodnevni život ove dvije višečlane porodice.

"Ovo je ujedno i poruka povratnicima da nisu sami, što je i naziv ove akcije. Zahvaljujem direktorki Trivan, jer niko nas nije razumio i niko nam nije pomogao kao što to radi ona", rekao je Davidović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije