Društvo

Pratite nas na Google news

Najviše zaraženih u BiH u jednom danu od početka pandemije

Najviše zaraženih u BiH u jednom danu od početka pandemije
Foto: N.N. | Najviše zaraženih u BiH u jednom danu od početka pandemije
N.N.

BANJALUKA, SARAJEVO - U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je oboren rekord po broju novooboljelih od virusa korona, a pozitivno je čak 289 osoba.

Od tog broja 103 je u Republici Srpskoj, a 186 je u Federaciji BiH.

Kada je u pitanju Republika Srpska, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 543 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 103 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 58 muških i 45 ženskih osoba, od kojih je 19 mlađe, 76 srednje i osam osoba starije životne dobi.

Većina novozaraženih je sa područja istočnog dijela Republike Srpske, od čega je najveći broj iz Bijeljine i Višegrada.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.360 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 38.554 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 125, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 36, a u opštim bolnicama 89.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 1.288 uzoraka.

Novi slučajevi potvrđeni su su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testirano 59.847 uzoraka, a kovid- 19 je potvrđen kod 2666 osoba.

U Kantonu Sarajevo registrovano 107 novih slučajeva uz napomenu da se svi navedeni slučajevi ne odnose samo na prethodna 24 sata.

U ovaj broj uključen je i značajan broj njih čiji su testovi, zbog greške u sistemu koja se javila posljednjih pet dana, kasnili sa dostavom rezultata, zbog čega su uračunati u današnji izvještaj.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 1.190 pacijenata, dok je trenutno aktivno 1416 slučajeva pozitivnih na kovid - 19.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije