Društvo

Naši ljekari na specijalizaciji u Beogradu

Naši ljekari na specijalizaciji u Beogradu
Foto: N.N. | Naši ljekari na specijalizaciji u Beogradu

BANJALUKA - Dogovorena je saradnja i napravljen je kompletan plan edukacije naših ljekara u Beogradu pa će tako jedan doktor sa Univerzitetskog kliničkog centra RS od 1. septembra ići na specijalizaciju na Kliniku za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije u Beograd na tri godine.

Rekao je ovo danas Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS, nakon što su Klinički centar posjetili i obišli Danica Grujičić, v.d. direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Srbije i najpoznatiji neurohirurg u Srbiji, i Miloš Joković, direktor Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije sa saradnicima.

Đajić je kazao da je Klinički centar posjetila doktorica Grujičić, koja je spasila veliki broj života stanovnika RS i od koje su generacije učile.

"Napravili smo i plan doedukacije ljekara koji su već završili specijalizaciju da idu na dodatnu edukaciju u Beograd na Kliniku za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije. To su konkretni potezi koje ćemo povući već za dva mjeseca i ono što je najbitnije, mi smo sada već dogovorili da profesorica Grujičić i njeni saradnici dolaze jednom mjesečno da rade operacije u Banjaluci", zaključio je Đajić.

Grujičićeva je istakla da je operacioni blok, koji je takođe obišla, odličan te dodala da njene kolege na UKC-u sada rade u uslovima u kojima rade svi hirurzi u bilo kom dijelu svijeta.

"Zaista su ispoštovani svi standardi, posebno mi je drago što je Odelenje neurohirurgije sređeno, jer znam kako je ono izgledalo pre, međutim, zgrada nije dovoljna, potrebni su ljudi, i mlade ljude treba učiti da rade kako bi oni sutra postali stručnjaci", naglasila je Grujičićeva.

Dodala je da, koliko se ulaže u zgrade, toliko se mora ulagati i u ljude, odnosno u adekvatan kadar.

Prof. dr Danica Grujičić je jedan od najboljih neurohirurga Srbije i regiona, v.d. direktora Instituta za onkologiju i radiologiju KC Srbije, redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, predsjednik Humanitarnog udruženja "Zdrava Srbija" i veliki društveni aktivista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije