Društvo

Nema novozaraženih u Čelincu

Nema novozaraženih u Čelincu
Foto: Srna | Nema novozaraženih u Čelincu

ČELINAC - Na području opštine Čelinac nema novih slučajeva zaraze virusom korona, a u kućnoj izolaciji je 241 lice, i to uglavnom ona doputovala iz zemalja sa većim brojem oboljelih, rečeno je iz opštinskog Štaba za vanredne situacije.

"Dvije osobe iz Čelinca kod kojih je bio potvrđen virus korona otpuštene su iz bolnice nakon što je rezultat ponovljenog testa bio negativan. Zahvaljujući ozbiljnom i blagovremenom djelovanju nadležnih ustanova, ali i disciplini sugrađana, iz ovog klastera nije bilo novozaraženih", rekao je komandant Štaba za vanredne situacije Momčilo Zeljković, koji je i načelnik opštine.

On je istakao da je na sinoćnjoj sjednici ovog štaba konstatovano da se osobe u izolaciji telefonom svakodnevno javljaju Domu zdravlja radi zdravstvenog nadzora i praćenja, a zaključno sa današnjim danom iz statusa izolacije izašlo je 40 ljudi.

Na sjednici je konstatovano i da je dalje najbitnije djelovati s ciljem sprečavanja širenja zaraze.

"Izvještaji pokazuju da se naredbe, zaključci i preporuke poštuju, ali da je potrebno podići stepen discipline na još viši nivo, kako bismo usporili kretanje infekcije", rekao je Zeljković.

Prema njegovim riječima, neophodno je nastaviti sa dezinfekcijom javnih površina i predmeta i pojačanom ličnom higijenom.

Osobe koje su dobile rješenje o kućnoj izolaciji dužna su to strogo poštuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije