Društvo

Nema opasnosti od izlivanja Drine

Nema opasnosti od izlivanja Drine
Foto: Srna | Nema opasnosti od izlivanja Drine

ZVORNIK - Protok Drine na Hidroelektrani "Mali Zvornik" iznosi oko 500 metara kubnih u sekundi i nema opasnosti od izlivanja ove rijeke, potvrdili su danas u Službi civilne zaštite grada Zvornika.

Rukovodilac zvorničke Službe civilne zaštite Rajko Jurošević rekao je da su sve rijeke na području grada u svojim koritima, ali da su u blagom porastu Sapna, Hoča i Zlatica, odakle u slučaju obilnijih padavina prijete bujične vode.

"Pratimo stanje na terenu, obavještavamo i pozivamo stanovništvo uz bujične rijeke, koje je do sada bilo plavljeno, da budu na oprezu", rekao je Jurošević i naglasio da su preduzete dodatne preventivne mjere u slučaju naglih padavina.

Jurošević je istakao da je nivo Drine u normalnim vrijednostima, što je garancija da ova rijeka može da apsorbuje veće bujične dotoke vode, ukoliko ih bude iz Sapne, Hoče i Zlatice.

Prema podacima Hidroelektrane "Mali Zvornik", dotok Drine trenutno iznosi 480, dok je protok vode 509 metara u sekundi i u toku dana se ne očekuju značajne promjene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije