Društvo

Nova tri slučaja zaraze virusom korona u Srpskoj

Nova tri slučaja zaraze virusom korona u Srpskoj
Foto: Twitter/Vlada RS | Nova tri slučaja zaraze virusom korona u Srpskoj

BANJALUKA - U posljednjanja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo izvršeno je ukupno 94 laboratorijskih testiranja, a novi virus korona potvrđen je kod još tri osobe.

Riječ je muškarcu srednje životne dobi, jednoj ženi srednje i jednoj mlađe životne dobi, svi su iz Banjaluke.

Virus korona je potvrđen kod ukupno 302 osoba u Republici Srpskoj, dok je sedam osoba preminulo od posljedica bolesti izazvane virusom.

Do sada su se oporavile 22 osobe. Od početka pojave novog virusa korona u RS je izvršeno ukupno 2.831 laboratorijskih testiranja. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalaze 8.092 osobe, a nadzor je završen kod 12.861 osobe.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječe 102 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovano je 36 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji devet pacijenata. Kod šest pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratiornu podršku, a na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) je 51 pacijent sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

U Bolnici u Gradišci liječi se jedan pacijent kod kojeg je potvrđen COVID/19, kao i jedan u Bolnici u Prijedoru.  U Bolnici Doboj je zbrinuto troje ovih pacijenata, kao i u Bolnici u Bijeljini. U Bolnici u Istočnom Sarajevu se liječi dvoje pacijenata sa COVID 19 oboljenjem.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 8.092 osoba, a nadzor je završen kod 12.861 osobe.

Broj osoba u karatinima pri graničnim prelazima: Bijeljina-Rača (20), Zvornik-Karakaj (0), Brod (28), Šamac (34) i Gradiška(33).

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske još jednom podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja novog virusa korona. Takođe podsjećaju da su karantinski kapaciteti na granicama i unutar lokalnih zajednica oformljeni sa ciljem sprečavanja "ulaska" virusa korona iz inostranstva i jedna je od niza mjera koje se sprovode.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije