Društvo

Novi most u Dragočaju na čekanju

Novi most u Dragočaju na čekanju
Foto: N.N. | Novi most u Dragočaju na čekanju

BANJALUKA - Neizvjesno je kada će početi izgradnja novog mosta u naselju Dragočaj, jer je prva javna nabavka poništena.

"Sljedeće sedmice treba da bude raspisana druga javna nabavka, a krajem mjeseca otvaranje ponuda", rekao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Dodao je da je tokom prve javne nabavke ponuda izvođača bila znatno veća u odnosu na procjene grada.

"Za izgradnju mosta u Dragočaju prijavila se samo građevinska firma 'Vranica' i za taj projekat je tražila 200.000 KM, a naša procjena je 150.000, zbog čega je javna nabavka poništena", rekao je Sandić.

Slavenko Tadić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragočaj, rekao je da su očekivali da izgradnja novog mosta preko rječice Dragočajke počne krajem septembra.

"Most koji je sada u upotrebi star je 60 godina i stvara velike probleme mještanima, jer se nerijetko desi da tokom obilinijih padavina dođe do plavljenja okoline mosta", rekao je Tadić.

Prema projektu, novi most treba da bude duži i veći od postojećeg, odnosno njegova dužina treba da bude 13 metara, a širina devet. Trebalo bi da ima dvije saobraćajne trake po tri metra te dvije pješačke staze širine metar i po.

Mještani ovog naselja kažu da bi izgradnjom novog mosta nestali njihovi mnogi problemi.

"Dešavalo se da se voda iz Dragočajke usljed padavina izlije po naselju. Bilo je i slučajeva da kuće, ambulanta, pošta i škola budu poplavljene", kazala je Jelica J.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije