Društvo

Novi snimak sa pružnog prelaza u Banjaluci: Otkinuo rampu

Novi snimak sa pružnog prelaza u Banjaluci: Otkinuo rampu
Foto: Screenshot | Novi snimak sa pružnog prelaza u Banjaluci: Otkinuo rampu

BANJALUKA - Nakon inicidenta koji se dogodio u protekli petak, danas se na pružnom prelazu u banjalučkom naselju Vrbanja dogodio još jedan nesavjestan i neodgovoran pokušaj prelaska preko pruge u kojem je oštećena rampa.

U petak je nepoznata ženska osoba ne poštujući veoma jasnu signalizaciju, polomila desni polubranik na pružnom prelazu Vrbanja, što je prouzrokovalo nastanak vanrednog događaja, odnosno nezgodu na putnom prelazu sa materijalnom štetom, a ista situacija se dogodila i danas, saopštili su iz Željeznica Republike Srpske.

Na video snimku koji je dostavljen iz Željeznica vidi se da putničko vozilo nepoštuje svjetlosnu i drumsku signalizaciju i da se ne zaustavlja na vrijeme zbog čega se rampa spustila na krov automobila. Vozač se uprkos tome nije zaustavio, sve dok u slomljena rampa nije sama spala sa krova automobila.

"Ovo je pokazatelj da bez poštovanja zakonskih propisa, ni jedan stepen zaštite bezbednosti u saobraćaju nije dovoljan. Neodgovorni vozači drumskih vozila iznova  ugrožavaju svoju i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, izazivajući svojom nepažnjom i kršenjem zakona i saobraćajnih propisa, udese i nesreće, koje neretko odnose lјudske živote", navode iz Željeznica RS i apeluju na sve učesnike u saobraćaju na poštovanje saobraćajnih propisa, jer se samo tako može očuvati ono što je najvrednije, a to su životi građana.

Incident koji se desio u petak možete pogledati OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije