Društvo

Novooboljela u Kozarskoj Dubici mlađa ženska osoba

Novooboljela u Kozarskoj Dubici mlađa ženska osoba
Foto: Arhiva | Novooboljela u Kozarskoj Dubici mlađa ženska osoba

KOZARSKA DUBICA - Novi slučaj infekcije virusom korona potvrđen je kod mlađe ženske osobe u Kozarskoj Dubici, saopšteno je iz opštinskog Štaba za vanredne situacije.

"Novooboljela osoba ima lakšu kliničku sliku i do ozdravljenja će boraviti u karantinu u Studentskom domu u Banjaluci", potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici Borka Knežević.

Ona je dodala da je ova osoba bila u kontaktu sa drugom koja je pozitivna na virus korona, te da se sada vrši izolacija i testiranja svih kontakata novooboljele.

Kneževićeva, koja je i član opštinskog Štaba za vanredne situacije, precizirala je da je pod epidemiološkim nadzorom, koji podrazumijeva izolaciju, sada 75 osoba, a da je iz sistema nadzora izašlo 367 osoba.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je kod novooboljele virusa korona potvrđen nakon drugog testiranja izvršenog u Banjaluci, iako je ona testirana prije 14 dana i tada je nalaz bio negativan.

"Odmah po dobijanju informacije o novom slučaju infekcije, održan je sastanak u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici, a Higijensko-epidemiološka služba sinoć je odredila mjere izolacije. Na testiranje je danas upućeno šest osoba, četiri iz porodice oboljele osobe i dvije osobe iz karantina, koje su došle iz Švajcarske", naveo je Reljić, komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije.

On je naglasio da će nakon rezultata testiranja biti moguće realnije sagledati epidemiološku situaciju u Kozarskoj Dubici.

U karantinu, fomiranom u Osnovnoj školi "Sveti Sava", trenutno boravi 18 osoba, koje su tu upućene sa graničnih prelaza,a mjesto prebivališta im je na području opštine Kozarska Dubica.

Od infekcije virusom korona u Kozarskoj Dubici izliječeno je osam osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije