Društvo

Od 1. juna uspostava putničkog saobraćaja ŽRS

Od 1. juna uspostava putničkog saobraćaja ŽRS
Foto: N.N. | Od 1. juna uspostava putničkog saobraćaja ŽRS

BANJALUKA - Putnički saobraćaj po važećem redu vožnje uspostavlja se od ponedjeljka, 1. juna, a na osnovu saglasnosti Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i zaključka Uprave Željeznica Republike Srpske, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Putnički brzi vozovi na relaciji Sarajevo - Bihać - Sarajevo i Sarajevo - Banjaluka - Sarajevo, kao i lokalni putnički vozovi Doboj - Petrovo Novo - Doboj, neće saobraćati do daljeg. O početku saobraćanja navedenih vozova javnost će biti blagovremeno informisana, preciziraju iz ŽRS.

Kako je navedeno, saobraćanje putničkih vozova uspostavlja se uz sprovođenje zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije RS, te u skladu s uputstvima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, a u cilju prevencije, zaštite i kontrole širenja virusa COVID-19.

To, kako pojašnjavaju, podrazumijeva obaveznu dezinfekciju obuće i ruku na ulazima u prostore željezničkih stanica, obaveznu upotrebu maske za putnike i osoblje, poštovanje fizičkog rastojanja između osoba od najmanje jedan metar, te ulazak u vozove uz obavezno poštovanje svih navedenih uputstava na jedna vrata. Prilikom rasporeda putnika u vozovima, u upotrebi će biti svako drugo sjedišta u kupeima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije