Društvo

Od 1. maja rade trgovine u tržnim centrima

Od 1. maja rade trgovine u tržnim centrima
Foto: N.N. | Od 1. maja rade trgovine neprehrambenom robom u tržnim centrima

BANJALUKA – Trgovinama na malo neprehrambenom robom koje posluju u okviru tržnih centara u Republici Srpskoj odobrava se ograničeno radno vrijeme od 1. do 11. maja od 7 do 19 časova, zaključak je Republičkog štaba za vanredne situacije.

Takođe, trgovine neprehrambenom robom koje posluju kao zasebni prodajni objekti mogu raditi od 7 do 19 časova, u periodu od 28. aprila do 11. maja, saopšteno je nakon sjednice Republičkog štaba.

Republički štab je na današnjoj 27. sjednici donio Zaključak o raspodjeli doniranih proizvoda. Na sjednici je donesen i Zaključak o donaciji medicinskih sredstava i sredstava za održavanje higijene. Republički štab za vanredne situacije prihvatio je Informaciju o potrebi donacije medicinskih sredstava i sredstava za održavanje higijene.

Odobrena je donacija medicinskih sredstava i sredstava za održavanje higijene domovima zdravlja u opštinama Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč i Bosanski Petrovac.

"Republički štab je obavezao primaoce doniranih proizvoda da organizuju njihovo preuzimanje iz centralnog skladišta za prijem donacija, na adresi veleprometnika lijekova 'Кrajinagroup' d.o.o. Banjaluka, Novaković bb", naveli su u Vladi RS.

Štab je prihvatio Informaciju o pristiglim donacijama i stanju zaliha medicinskih sredstava na dan 24.04.2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije