Društvo

Od podne policijski čas u Srpskoj

Od podne policijski čas u Srpskoj
Foto: N.N. | Od podne policijski čas u Srpskoj

BANJALUKA - U Republici Srpskoj danas u podne stupa na snagu zabrana kretanja koja će trajati do sutra ujutru u pet časova, u skladu sa odlukom Republički štab za vanredne situacije donesenom s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Policijski čas biće na snazi ponovo u nedjelju, 3. maja, od 12.00 časova do ponedjeljka, 4. maja, u 5.00 časova, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Republički štab produžio je i primjenu zaključka o zabrani kretanja svim licima van mjesta njihovog prebivališta/boravišta danas u 12.00 časova do nedjelje, 3. maja, u 18.00 časova.

Od ovih mjera izuzete su osobe kojima poslodavac da potvrdu za kretanja radi nesmetanog obavljanja posla, kao i osobe koje dobiju potvrdu za kretanje od MUP-a.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, u dane prvomajskih praznika, od petka 01. maja do nedjelje 03. maja u periodu od 17.00 do 18.00 časova dozvoljava se kretanje djeci sa smetnjama u razvoju u pratnji roditelja, staratelja ili drugog lica, uz obavezno pridržavanje mjera zaštite (nošenje maske i rukavica).

Prema Zaključku Republičkog štaba, u dane prvomajskih praznika, a za vrijeme trajanja zabrane kretanja, dozvoljava se izvođenje kućnih ljubimaca, najviše do 200 metara udaljenosti od mjesta stanovanja, uz obavezno pridržavanje zaštitne mjere socijalnog rastojanja, u trajanju do 20 minuta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske poziva građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu Kovida-19, kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije