Društvo

Od ponedjeljka akcija "Zaštitimo djecu u saobraćaju"

Od ponedjeljka akcija "Zaštitimo djecu u saobraćaju"
Foto: N.N. | Od ponedjeljka akcija "Zaštitimo djecu u saobraćaju"
Srna

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske će od ponedjeljka, 27. avgusta, povodom predstojećeg početka nove školske godine, sprovoditi akciju "Zaštitimo djecu u saobraćaju" kojom se vozači pozivaju na dodatan oprez u saobraćaju na putevima u blizini škola.

Aktivnosti policijskih službenika na zaštiti djece u saobraćaju biće planirane u saradnji sa zaposlenima u školama i usklađene sa odvijanjem nastave, saopšteno je iz MUP-a.

Policija će kažnjavati nepropisno parkiranje u zonama škola i pješačkih prelaza, kao i na autobuskim stajalištima, te inicirati da se obezbijedi prohodnost pješačkih prolaza do školskih objekata i postavljanje pješačkih barijera kojima bi se spriječio direktan izlazak djece na kolovoz.

"Zadatak policijskih službenika prvenstveno će biti da nađu najbezbjednije trase za kretanje učenika iz prigradskih naselja i iz dijelova grada u kojima nema škola", navodi se u saopštenju.

U saradnji sa direktorima i pedagozima škola, u prvoj polovini septembra za učenike najmlađih uzrasta biće organizovana predavanja o temi bezbjednog i pravilnog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju.

Tokom septembra biće pojačano prisustvo policijskih službenika u gradskim zonama i u blizini školskih objekata, s posebnim akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila, te poštovanje pješačkih prelaza.

Policajci će obavljati pojačanu kontrolu vozila koja vrše organizovan prevoz djece, a vozila koja odaju sumnju da su tehnički neispravna upućivaće na vanredne tehničke preglede.

MUP Srpske apeluje na vozače da s pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju, te prilagode brzinu uslovima puta, naročito na putnim pravcima kojima se kreću učenici i u blizini škola.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije