Društvo

Od sutra preventivna kampanja za vozače traktora

Od sutra preventivna kampanja za vozače traktora
Foto: Ilustracija | Od sutra preventivna kampanja za vozače traktora

BANJALUKA- U Republici Srpskoj sutra počinje preventivna kampanja s ciljem povećanja bezbjednosti vozača traktora i drugih poljoprivrednih mašina na putevima.

Kampanju, koja će trajati do kraja marta, realizuju Auto-moto savez Republike Srpske i Agencija za bezbjednost saobraćaja.

Očekivani rezultati kampanje su da vozači traktora u većoj mjeri poštuju saobraćajne propise i budu oprezniji, veći stepen tehničke ispravnosti traktora i priključnih vozila, korišćenje žutog rotacionog svjetla pri vožnji na javnom putu, kao i bezbjedniji prevoz lica i tereta na prikolicama.

Početak kampanje biće ozvaničen sutra u Srpcu, gdje će za vozače traktora biti održano predavanje o značaju poštivanja saobraćajnih propisa, bezbjednog upravljanja traktorom, ali i bezbjednog prevoza lica i tereta.

Vozači traktora moći će da upotrijebe i specijalizovane "pijane naočare" da bi vidjeli kako alkohol utiče na čovjeka, a nakon toga će im biti uručena žuta rotaciona svjetla, svjetloodbojne trake za bolje uočavanje traktora i prikolica po noći i saobraćajno-preventivni materijal.

U utorak, 13. marta, u Istočnom Sarajevu biće organizovana podjela žutih rotacionih svjetala i svjetloodbojnih traka vlasnicima traktora, nakon čega će biti održano predavanje u sali Skupštine grada, gdje će biti podijeljeni i preventivni materijali.

Kampanju pod nazivom "Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom" podržali su Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i lokalne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije