Društvo

Održan prvi tunir u nožnom tenisu u Trebinju

Održan prvi tunir u nožnom tenisu u Trebinju
Foto: Vesna Duka | Održan prvi tunir u nožnom tenisu u Trebinju

BANJALUKA - Ekipe Zasad i Gučina pobjednici su turnira u nožnom tenisu "Kocka 2022", trodnevne sportske manifestacije koja je proteklog vikenda prvi put održana u Trebinju.

Tunir koji su organizovale dvije turističke organizacije - "Good Host" iz Banjaluke i Turistička organizacija grada Trebinja, odvijao se u dvije kategorije i to juniori U-15, u kojoj je pobjeda pripala ekipi Zasad, i seniori, u čijem je velikom finalu između ekipa Gučina i Galaktikosi, nakon velike borbe i neizvjesnosti, sa 2:1 u setovima pobjedu odnijela ekipa Gučina.

Gučinama je pripala prva nagrada od 1.000 KM, koju je obezbijedila sportska kladionica "Wwin".

Generalna ocjena organizatora, takmičara i publike je da je turnir nadmašio sva očekivanja, pa je izvjesno da će ovo takmičenje prerasti u tradicionalno, uz projekciju da postane i svojevrstan prepoznatljiv regionalni brend, koji će okupiti ekipe iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Predstavnik Turističke organizacije Trebinje Žarko Vico kaže da bi i ova manifestacija trebalo da dodatno doprinese atraktivnost i popularnost Trebinja kao turističkog odredišta.

"Odigran je vrlo klalitetan turnir, koji je okupio rekreativce, legende Leotara, bivše profesionalne igrače i sadašnje profesionalce u ukupno 45 ekipa i to u dvije starosne kategorije (juniori U-15 i seniori), a tokom sva tri takmičarska dana mnogobrojna publika je mogla da vidi sjajne i atraktivne poteze, požrtvovanost, takmičarski duh, pozitivnu energiju i fer-plej", dodao je Vico.

Objasnivši da je nožni tenis vrlo atraktivno, zanimljivo i dinamično takmičenje, koje predstavlja svojevrsnu kombinaciju fudbala, tenisa i odbojke, te da se igra po sistemu dva na dva, preko mreže visine jedan metar, on napominje da je atraktivnost i neobičnost ovog sporta privukla veliki broj zainteresovanih igrača, ali i publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije