Društvo

Oglasila se Trivićeva o slučaju u Kotor Varošu

Oglasila se Trivićeva o slučaju u Kotor Varošu
Foto: Arhiva | Oglasila se Trivićeva o slučaju u Kotor Varošu: Nećemo tolerisati devijantna ponašanja

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da resorno ministarstvo neće tolerisati vršnjačko nasilje u školama, niti određena devijantna ponašanja.

Govoreći o slučaju u osnovnoj školi u Kotor Varošu, ali i nekim drugim primjerima neprimjerenog ponašanja učenika, Trivićeva je navela da je Ministarstvo potpisnik Protokola o postupanju u slučaju vršnjačkog nasilja i sarađuje sa policijom kada to zahtijeva određeno ponašanje učenika.

"Jedan od prioriteta u predstojećem periodu biće da pojačamo sve aktivnosti koje se tiču prevencije pojave takvih ponašanja u školama", izjavila je Trivićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je napomenula da će Ministarstvo u narednoj sedmici okupiti sve aktive direktora škola kako bi zajedno, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva porodice, omladine i sporta i Ministarstva zdravlja, pojačali preventivne mjere.

"U školama smo i do sada imali edukacije učenika i roditelja, te smo na roditeljskim sastancima ukazivali na to šta su opasnosti u koje ulaze vršnjaci po pitanju savremenih društvenih devijacija", rekla je Trivićeva.

Ona je navela da će Ministarstvo naredne sedmice dati instrukcije školama da obave dodatne sastanke sa roditeljima i učenicima po pitanju zloupotrebe interneta.

"Nama su učenici prioritet, njihove porodice treba da budu partneri školama i da zajednički nađemo pravi put za učenike koji su možda sebi stvorili neke druge idole, nešto što možda oni u datom momentu po svojim godinama i ne vide kao opasnost", ukazala je Trivićeva.

Vezane vijesti:

Šok u Kotor Varošu: Policija provjerava da li učenica OŠ šmrče kokain

Mještani Kotor Varoša danima bruje o šokantnom snimku iz škole, institucije trome

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije