Društvo

Ograničenje kupovine pojedinih namirnica u Srpskoj više nije na snazi

Ograničenje kupovine pojedinih namirnica u Srpskoj više nije na snazi
Foto: Ilustracija | Ograničenje kupovine pojedinih namirnica u Srpskoj više nije na snazi

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije donio je zaključke o stavljanju van snage Zaključka o ograničenju kupovine pojedinih proizvoda od 22. marta, te o dopuni Zaključka o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Srpske u dane prvomajskih praznika, kojim se dozvoljava izvođenje kućnih ljubimaca.

Zaključak o ograničenju kupovine pojedinih proizvoda odnosio se na ograničenje kupovine brašna, kuhinjske soli, ulja, šećera, sredstava za održavanje lične higijene i sredstava za održavanje higijene predmeta i prostora, saopšteno je iz Biroa Vlade srpske za odnose sa javnošću.

Zaključkom o dopuni Zaključka o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Srpske u dane prvomajskih praznika dozvoljava se izvođenje kućnih ljubimaca, najviše do 200 metara udaljenosti od mjesta stanovanja, te uz obavezno pridržavanje zaštitne mjere socijalnog rastojanja, u trajanju do 20 minuta.

Izvođenje kućnih ljubimaca dozvoljeno je sutra i u subotu, 2. maja, u periodu od 22.00 do 23.00 časa, te u nedjelju 3. maja, između 20.00 do 21.00 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije