Društvo

Otvaraju se tržni centri u FBiH

Otvaraju se tržni centri u FBiH
Foto: Ilustracija | Otvaraju se tržni centri u FBiH
N.N.

SARAJEVO - Federalni štab civilne zaštite na sjednici koja je održana večeras donio je odluku da se dozvoli otvaranje tržnih centara. Ova odluka stupa na snagu odmah.

Tako je ovom odlukom dozvoljeno otvaranje svih privrednih subjekata koji se nalaze u tržnim centrima, trgovinama, ugostiteljskim objektima i drugima.

Takođe, federalni štab civilne zaštite na večerašnjoj sjednici donio je odluku kojom se odobrava rad ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru uz propisane epidemiološke mjere. I ova odluka stupa na snagu odmah.

Prema odluci Federalnog štaba civilne zaštite, u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata biće dozvoljeno maksimalno 50 gostiju uz pridržavanje mjera zaštite i držanja socijalne distance, javlja Klix.ba.

Inače, naredbu o zatvaranju tržnih centara Federalni štab civilne zaštite donio je 18. marta, nakon proglašenja stanja nesreće zbog pandemije virusa korona.

Štab je još 12. maja donio odluku svoja vrata nakon duže vremena mogu otvoriti bašte i terase ugostiteljskih objekata i hotela. U međuvremenu došlo je do znatnog poboljšanja epidemiološke situacije u FBiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije