Društvo

Otvaranje tunela "Kalovita brda" 12. ili 13. decembra

Otvaranje tunela "Kalovita brda" 12. ili 13. decembra
Foto: Arhivska fotografija | Otvaranje tunela "Kalovita brda" 12. ili 13. decembra
Srna

PALE,- Načelnik opštne Pale Boško Jugović izjavio je danas u Palama da će tunel "Kalovita brda" na ulazu u ovo mjesto biti otvoren za saobraćaj 12. ili 13. decembra.

"Radovi na tunelu biće završeni prije otvaranja turističke sezone na Jahorini, najavljenog za 14. decembar", rekao je Jugović novinarima.

Prema njegovim riječima, tunel će u potpunosti biti funkcionalan do tog vremena.

"Sve obloge, asfalt, trotoari biće završeni do puštanja tunela u saobraćaj", precizirao je Jugović i dodao da preostaje da se završe radovi poput bojenja, za šta je potrebno ljepše vrijeme.

Otvaranjem tunela "Kalovita brda" za saobraćaj, konstatovao je Jugović, biće izbjegnute gužve na zaobilaznom putu i stvoreni uslovi za dolazak turista na Jahorinu.

"Ulazimo u ozbiljnu sezonu na Jahorini na kojoj su svi smještajni kapaciteti već rasprodati", rekao je Jugović i izrazio nadu da je ovo samo početak dobrih zbivanja u ovom ski-centru.

Sanacija tunela Kalovita brda, na ulazu u Pale, koju sa skoro 1,5 miliona KM finansira Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske", počela je 4. oktobra.

Radove na sanaciji tunela dugog 201 metar izvodi preduzeće "Romanijaputevi" sa Sokoca, a rok za njihov završetak je 90 radnih dana.

Tunel "Kalovita brda" izgrađen je 1978. godine i ovo su prvi veći radovi na njegovoj obnovi od izgradnje.

Za vrijeme sanacije tunel "Kalovita brda", koji je svojevrsna kapija Pala i sportsko-turističkog centra Jahorina, saobraćaj se odvija alternativnim pravcima.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije