Društvo

Pratite nas na Google news

Otvoren račun za pomoć djeci čiji je otac preminuo od virusa korona

Otvoren račun za pomoć djeci čiji je otac preminuo od virusa korona
Foto: ATV / Ilustracija | Otvoren račun za pomoć djeci čiji je otac preminuo od virusa korona
Srna

PALE - Centar za socijalni rad Pale otvorio je u Novoj banci namjenski tekući račun za prikupljanje donacija za maloljetnu djecu čiji je otac preminuo usljed infekcije virusa korona, kako bi im stvorili koliko-toliko sigurnije okruženje i bar dijelom ublažili nedostatak oca za kog su bili veoma vezani.

Prethodno su određeni i staratelji ovoj djeci.

"Ovo je, između ostalog, učinjeno i jer smo dobili potvrde iz kabineta premijera Vlade Republike Srpske (Radovana Viškovića) i načelnika opštine Pale (Boška Jugovića) da žele da podrže napore da se djeci obezbijedi ono što je potrebno", navodi se u saopštenju ovog centra.

Iz Centra navode da je određeni broj ljudi i djece, u želji da pomognu, pokrenuo niz aktivnosti u prikupljanju donacija, pa se pojavila situacija da su djeca "zatrpana" prehrambenim paketima i ostalim donacijama, a da će jedan dio toga ostati i neiskorišten.

U saopštenju se navodi da je, iz najboljih namjera, ipak dolazilo do narušavanja propisa, kao i Kodeksa za štampu i onlajn medije, a koji se odnose na zaštitu identiteta maloljetne djece, a naročito kada je riječ o djeci pod starateljstvom.

"Kako nam je važno da sinhronizujemo sve aktivnosti u zbrinjavanju djece, kao i da se spriječi svaka moguća zloupotreba, pozivam zainteresovana pravna i fizička lica da se obrate Centru za socijalni rad Pale (dežurni telefon: 065/595-469) za sve potrebne informacije", navode iz Centra i zahvaljuju svima koji su se uključili da pomognu ovoj porodici.

Za pomoć ovoj porodici otvoren je namjenski tekući račun 555-700-00507466-73 na ime Kristina Kubura, kod Nove banke AD Banjaluka. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije